Als bezoeker van Bedmobile.nl ben je waarschijnlijk óók geinteresseerd in de vent achter de tent. Ik vertel je graag over mijn geschiedenis en waarom ik écht geloof dat we dakloosheid in Nederland kunnen verslaan. In een persoonlijke blog neem ik je mee in het initiatief Bedmobile.

Housing First

Met een technische opleiding achter de rug en gezegend met een aanpakkersmentaliteit, heb ik mijn kwaliteiten de laatste jaren voornamelijk mogen inzetten voor particuliere woon- en zorginitiatieven voor ouderen met een psychogeriatrische zorgvraag. Mijn werk concentreerde zich vooral op het facilitair beheer, het gastheerschap en de communicatie.

Al zolang als ik me kan herinneren heb ik linksom of rechtsom te maken gehad met zowel de zorg als het vastgoed. Geboren in een ondernemersnest en een verpleegkundige als moeder maken dat ik mij gemakkelijk in deze sectoren beweeg. Alhoewel ik in de praktijk steeds blijf leren en ik lang niet alle kennis in pacht heb, heb ik wel een geheel eigen visie ontwikkeld op hoe zorg óók georganiseerd kan worden. Maatwerk en het individu zijn hierbij twee sleutelbegrippen. Voor Bedmobile geldt dat het hierbij niet zou moeten draaien om het predicaat dak- en thuislozen, maar om de persoon erachter, met een eigen identiteit.

Wat beweegt mij?

Tijdens mijn werk heb ik altijd al kunnen genieten van het contact met ouderen omdat het mensen zijn met een verhaal en een levendige geschiedenis. Ook kan ik oprecht onder de indruk zijn van de ervaringen die sommigen met zich meedragen. De keerzijde van het werk met ouderen echter, is dat deze mensen zich in de laatste levensfase begeven. Daardoor wordt je continu geconfronteerd met de eindigheid van het leven. Vandaar dat ik een sterke motivatie heb ontwikkeld om bij te dragen aan de kwaliteit van iemands leven. Mijn motto daarin is dan ook: Bouwen aan kwaliteit van leven. 

De visie van Bedmobile is mensen een eigen plek bieden. Geen overvolle slaapzalen met de terugkerende zorg om een plekje, maar een eigen voordeur en op de persoon gerichte zorg. Een individuele aanpak a la Housing First. Het doel is het bieden van toekomstperspectief en mensen onder begeleiding helpen aan een waardige terugkeer in de maatschappij. Een passende slogan waarmee ik Bedmobile graag in de markt zet is niet voor niks: deuren openen voor nieuwe woonoplossingen.

Ik geloof dat er een oplossing is tegen dakloosheid. Wellicht zal de instroom van daklozen blijven bestaan, toch kunnen we de uitstroom verbeteren als we samen werken aan een andere aanpak. Eigen ruimte, een inschrijfadres, individuele begeleiding en coaching naar een toekomstbestendige situatie. Geen concurrentie maar samenwerking. 

Laten we samen bouwen aan kwaliteit van leven en deuren openen voor nieuwe woonoplossingen.

Max Rohn

contact bedmobile
Contactpagina
LinkedIn_logo_initials
LinkedIn
Bedmobile
Hoofdpagina
Housing First
Blog overzicht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *